079 – 3413043 info@senatorbv.nl

Senator

WIJ ZORGEN VOOR UW ADMINISTRATIE ZODAT
U ZICH KUNT RICHTEN OP ONDERNEMEN

Senator

WIJ ZORGEN VOOR UW ADMINISTRATIE ZODAT
U ZICH KUNT RICHTEN OP ONDERNEMEN

Vennootschap onder Firma (of VOF)

Wanneer u samen met andere ondernemers een bedrijf wilt beginnen kunt u ervoor kiezen om een vennootschap onder firma (VOF) op te richten.

U bent dan samen met uw partners vennoten. Alle vennoten brengen hun eigen aandeel in de VOF. Dit kan bestaan uit goederen, geld of arbeid.

Oprichting VOF

Om een VOF te kunnen oprichten stelt u een vennootschapscontract op samen met de toekomstige vennoten. Hierin staan alle afspraken omtrent de inbreng, de bevoegdheden van de vennoten en de verdeling van de winst.

Voor het opstellen van zo`n contract hoeft u niet naar de notaris, administratiekantoor Senator kan u helpen bij het opstellen van het contract. Wanneer u een contract hebt opgesteld kunt u zich hiermee gaan inschrijven in het handelsregisters van de kamer van koophandel. Tijdens de inschrijving legt u ook vast wat de inbreng is, en wat de hoogte hiervan moet zijn als andere vennoten willen aansluiten.

Aansprakelijkheid VOF

Als vennoot kunt u zelf voor uw deel persoonlijk aansprakelijk worden gesteld voor de schulden van de VOF. De schuldeiser van de zaak kunnen in eerste instantie terecht bij het vermogen van de VOF. Als er niet genoeg vermogen in VOF aanwezig is kunnen de schuldeisers aanspraak maken op het privévermogen van de vennoten.

Belastingen

Als vennoot van een VOF betaalt u inkomstenbelasting over uw deel van de winst uit onderneming. De inkomstenbelasting van een VOF valt in Box 1. Als de belastingdienst u als ondernemer herkent en u voldoet aan het urencriterium, dan heeft u recht op de volgende aftrekposten:

  • zelfstandigenaftrek
  • Startersaftrek
  • Investeringsaftrek
  • MKB Winstvrijstelling

 

jaar ervaring

TEVREDEN KLANTEN

Nieuws

Contact

8 + 13 =

Senator Administraties & Advies B.V.

Willem Dreeslaan 232
2729 NJ Zoetermeer

079 – 3413043

info@senatorbv.nl